Ingrediencie
-
500 g Hovädzie mäso
-
2 ks Mrkva
-
1 ks Petržlen
-
300 g Biela kapusta
-
2 ks Cvikla
-
1 ks Cibuľa
-
1 konzerva Paradajkový pretlakmalá
-
1 ks Bobkový list
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Ocot
-
Olej
-
Pochúťková smotana
Popis
Boršč je pôvodom z Ukrajiny a jeho základ tvoria hlávková kapusta, červená repa a pochúťková smotana.
Kroky
1
Hotovo
90
|
Hovädzie mäso si umyjeme a dáme variť do studenej vody. Osolíme, okoreníme a pridáme bobkový list. Pomaly varíme, až kým nie je mäso mäkké. |
2
Hotovo
30
|
Kým sa mäso varí, dáme do druhého hrnca variť olúpanú a na kocky nakrájanú cviklu. Pridáme trocha octu, aby cvikla nestratila počas varenia farbu. |
3
Hotovo
|
Uvarené mäso vyberieme z hrnca, pokrájame na kúsky a vývar precedíme. |
4
Hotovo
|
Na oleji opražíme cibuľu, pridáme pokrájanú mrkvu, petržlen a zalejeme vývarom. |
5
Hotovo
30
|
Pridáme pokrájanú kapustu, uvarenú cviklu, paradajkový pretlak a varíme ešte asi 30 minút. Ochutíme soľ a korením. |
6
Hotovo
|
Hotovú polievku ochutíme octom a cukrom. Podávame s pochúťkovou smotanou. |