Bryndzové pirohy

1 0
Bryndzové pirohy

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Zemiaky uvarených v šupke 500 g
Hrubá múka 200 g
Vajce 1 ks
Bryndza 250 g
Pochúťková smotana 200 g
Slanina
Pažítka

Nutričné hodnoty

1 porcia
539
kcal
24 g
bielkoviny
15 g
tuky
81 g
sacharidy

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Bryndzové pirohy zo zemiakového spolu s haluškami patria medzi tradičné slovenské jedlá.

Kroky

1
Hotovo

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Olúpané postrúhame alebo prelisujeme.

2
Hotovo

Pridáme vajce, múku, osolíme a vypracujeme hustejšie cesto. Cesto dáme na pomúčenú dosku a vykrajujeme z neho kolieska.

3
Hotovo

Na každé koliesko dáme bryndzu, kraje prehneme a pritlačíme vidličkou. Uvaríme v osolenej vode. Scedíme, necháme odkvapkať.

4
Hotovo

Pirohy podávame so smotanou, opraženou slaninkou a posypané pažítkou.

naspäť
Jablková torta
dalej
Halászlé
naspäť
Jablková torta
dalej
Halászlé
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here