Ingrediencie
-
500 g Zemiakyuvarených v šupke
-
200 g Hrubá múka
-
1 ks Vajce
-
250 g Bryndza
-
200 g Pochúťková smotana
-
Slanina
-
Pažítka
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Olúpané postrúhame alebo prelisujeme. |
2
Hotovo
|
Pridáme vajce, múku, osolíme a vypracujeme hustejšie cesto. Cesto dáme na pomúčenú dosku a vykrajujeme z neho kolieska. |
3
Hotovo
|
Na každé koliesko dáme bryndzu, kraje prehneme a pritlačíme vidličkou. Uvaríme v osolenej vode. Scedíme, necháme odkvapkať. |
4
Hotovo
|
Pirohy podávame so smotanou, opraženou slaninkou a posypané pažítkou. |