Ingrediencie
-
Cesto
-
500 g Polohrubá múka
-
75 g Kryštálový cukor krupica
-
250 ml Mlieko
-
25 g Droždie
-
štipka Soľ
-
75 g Maslo
-
Citrónová kôra
-
2 ks Žĺtok
-
Plnka
-
Slivkový lekvár
-
Dokončenie
-
na potretie Masloroztopené
-
na posypanie Práškový cukor
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Z trochy múky, mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý po vykysnutí zmiesime s múkou, žĺtkami, roztopeným tukom, cukrom, soľou a mliekom. |
2
Hotovo
|
Cesto dobre vypracujeme a dáme podkysnúť na teplé miesto. |
3
Hotovo
|
Potom ho preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a pokrájame na obdĺžniky (môžeme tiež vykrajovať pomúčeným pohárom alebo formičkou), do stredu dáme kôpku lekváru a stočíme do tvaru buchtičky. |
4
Hotovo
|
Buchty poukladáme na dobre vymastený plech, potrieme zo všetkých strán roztopeným tukom, aby sa nezlepili, necháme ešte na plechu podkysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre. |