Buchty s lekvárom

0 0
Buchty s lekvárom

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Polohrubá múka 500 g
Kryštálový cukor krupica 75 g
Mlieko 250 ml
Droždie 25 g
Soľ štipka
Maslo 75 g
Citrónová kôra
Žĺtok 2 ks
Plnka
Slivkový lekvár
Dokončenie
Maslo roztopené na potretie
Práškový cukor na posypanie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50 + kysnutie
  • 30 min / 180 °C
  • Porcie: 20
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Stará klasika – pravé domáce kysnuté buchty ako od babičky naplnené slivkovým lekvárom.

Kroky

1
Hotovo

Z trochy múky, mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý po vykysnutí zmiesime s múkou, žĺtkami, roztopeným tukom, cukrom, soľou a mliekom.

2
Hotovo

Cesto dobre vypracujeme a dáme podkysnúť na teplé miesto.

3
Hotovo

Potom ho preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a pokrájame na obdĺžniky (môžeme tiež vykrajovať pomúčeným pohárom alebo formičkou), do stredu dáme kôpku lekváru a stočíme do tvaru buchtičky.

4
Hotovo

Buchty poukladáme na dobre vymastený plech, potrieme zo všetkých strán roztopeným tukom, aby sa nezlepili, necháme ešte na plechu podkysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre.

naspäť
Čokoládový cheesecake
dalej
Kuracie špízy
naspäť
Čokoládový cheesecake
dalej
Kuracie špízy