Svieža citrónová torta s naplnená krémom z mascarpone ochuteným citrónovým krémom, prevoňaná bazou.
1
Hotovo
|
CestoVymiešame žĺtky s cukrom a sirupom dopenista. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh. |
2
Hotovo
|
Cesto rozdelíme do dvoch 18 cm foriem vystlaných papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 35 minút, kým po vpichnutí nevytiahneme čistú špajdľu. |
3
Hotovo
|
Citrónový smotanový krémPripravíme si 2 dávky citronového krému. Jednu dávku spolu s mascarpone, smotanou na šľahanie a cukrom vyšľaháme na hladký krém. |
4
Hotovo
|
Bazový krémDo smotany pridáme bazové kvety, necháme pár hodín lúhovať a precedíme. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom, bazovou šľahačkou na hladký krém. |
5
Hotovo
|
Citrónový maslový krémBielky s cukrom miešame (nešľaháme) vo vodnom kúpeli na miernom ohni, kým teplota nedosiahne 70 °C a cukor sa nerozpustí. Zmes odložíme z ohňa. |
6
Hotovo
|
Preložíme do mixéra a šľaháme na najvyššej rýchlosti do vychladnutia. Znížime rýchlosť a po kúskoch pridávame zmäknuté maslo. Šľaháme, kým sa bielky s maslom nespoja. Postupne pridáme polovicu druhej dávky citrónové krému, gelovú farbu a vymiešame na hladký krém. |
7
Hotovo
|
DokončenieUpečené a vyhladnuté korpusy prekrojíme, vrchy zarovnáme. Spodný korpus pokvapkáme bazovým sirupom, potrieme bazovým krémom . |
8
Hotovo
|
Priložíme druhým korpus, ktorý potrieme zvyšným citrónovým krémom. Priložíme ďalší korpus, ktorý potrieme citrónovým smotanovým krémom a dáme vrchný korpus. |
9
Hotovo
|
Vrch a boky torty potrieme tenkou vrstvou maslového citrónového krému a dáme vychladiť. Vychladnuté potrieme zvyšným krémom a ozdobíme čerstvými bazovými kvetmi. |