Ingrediencie
-
Cesto
-
7 ks Bielok
-
200 g Kryštálový cukor
-
200 g Pomleté orechy
-
2 lyžice Polohrubá múka
-
2 lyžice Kakao
-
0,5 lyžičky Sóda bikarbóna
-
Tortové oblátky
-
Plnka
-
7 ks Žĺtok
-
150 g Kryštálový cukor
-
250 g Maslo
-
Šťava a kôra z jedného citróna
-
Poleva
-
100 g Čokoláda na varenie
-
30 g Stužený pokrmový tuk
-
1 lyžica Olej
Popis
Snehový korpus s orechmi, žĺtková citrónová plnka a to všetko medzi chrumkavými oblátkami. Ozdobené transferou fóliou.
Kroky
1
Hotovo
|
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova prešľaháme. Potom zľahka primiešame múku zmiešanú s pomletými orechmi, kakaom a sódou bikarbónou. |
2
Hotovo
|
Upečieme v mierne vyhriatej rúre na plechu vyloženom papierom na pečenie. |
3
Hotovo
|
PlnkaŽĺtky s cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnuté pridáme do vymiešaného masla spolu s citrónovou šťavou a postrúhanou kôrou. |
4
Hotovo
|
Na plech rozložíme tortové oblátky a potrieme polovicou plnky. Priložíme vychladnutým orechovým plátom a potrieme druhou polovicou plnky. Na vrch dáme tortové oblátky. |
5
Hotovo
|
Zaťažíme a na druhý deň polejeme čokoládovou polevou. |
6
Hotovo
|
PolevaČokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu. |