Citrónový cheesecake

0 0
Citrónový cheesecake

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Korpus
Maslové sušienky 200 g
Strúhanka 4 lyžice
Citrónová kôra z 1 citróna
Maslo 80 g
Náplň
Krémový syr masarpone, riccota 750 g
Šťava a kôra z jedného citróna
Práškový cukor 5 lyžíc
Med 1 lyžica
Vajcia 3 ks
Vanilkový extrakt 1 lyžička
Kukuričný škrob 4 lyžice
Lemon curd
Žĺtok 2 ks
Citrónová šťava 40 ml
Kryštálový cukor krupica 40 g
Citrónová kôra z 2 biocitrónov
Maslo 40 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 65
  • 50 min/175°C
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Korpus

  • Náplň

  • Lemon curd

Popis

Zdieľať

Chrumkavý sušienkový korpus s osviežujúcim krémom z mascarpone a čerstvej citrónovej šťavy poliaty citrónovým krémom – lemon curd.

Kroky

1
Hotovo

Korpus

Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote, pridáme roztopené maslo, strúhanku, čerstvo nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Vznikne zmes podobná posýpke na koláč.

2
Hotovo

Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a vyplníme pripravenou zmesou. Dôkladne lyžicou pritlačíme, aby sa vytvorila rovná vrstva.

3
Hotovo
10 min/180°C

Dáme piecť asi na 10 minút do rúry vyhriatej na 180°C. Necháme vychladnúť.

4
Hotovo

Náplň

Vymiešame syr, postupne pridávame cukor, citrónovú kôru, vanilkovú esenciu, kukuričný škrob a po jednom vajcia. Dobre premiešame.

5
Hotovo
50 min/175°C

Plnku dáme na vychladnutý sušienkový základ. Pečieme 50 minút pri teplote 175 ° C. Vypneme rúru a koláč necháme v rúre asi hodinu. Po 30 minútach pootvoríme dvierka.

6
Hotovo

Vychladnutý múčnik (najlepšie na druhý deň) potrieme citrónovým krémom - lemon curd a ozdobíme.

7
Hotovo

Lemon curd

Žĺtky, cukor, citrónovú kôru a šťavu vo vodnom kúpeli postupne zahrievame, až krém začne hustnúť. Trvá to asi 6 -8 minút. Misku odložíme z pary a postupne pridáme na kocky pokrájané maslo.

8
Hotovo

Tip, rada

Lemon curd dáme do uzatvárateľného pohára. V chladničke vydrží približne 10 dní. Môžem ho použiť ním naplniť tartaletky, makrónky, pridať do krému.

naspäť
Prepletaná štrúdľa
dalej
Losos s hráškovým pyré
naspäť
Prepletaná štrúdľa
dalej
Losos s hráškovým pyré