Ingrediencie
-
Domáce piškóty
-
20 g Kryštálový cukor
-
40 g Hladká múka
-
5 g Krémový prášok
-
3 ks Bielok
-
2 ks Žĺtok
-
Krém
-
300 ml Smotana na šľahanie
-
4 ks Žĺtok
-
120 g Práškový cukor
-
30 g Polohrubá múka
-
200 g Čokoláda
-
50 g Stužený pokrmový tuk
-
Čokoládová poleva
-
250 g Čokoláda
-
80 g Stužený pokrmový tuk
-
Dokončenie
-
Vaječný likér
Popis
Obľúbené likérové špice z čokoládového krému, domácich piškót z buflerovej hmoty naplnené likérom.
Kroky
1
Hotovo
|
Domáce piškóty (Buflerova hmota)Bielky a 2/3 kryštálového cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky a 1/3 cukru vymiešame do tuhej peny, pridáme malé množstvo múky a vytvoríme kašovitú hmotu. |
2
Hotovo
|
Obidve hmoty spolu zľahka spojíme a primiešame preosiatu múku s krémovým práškom. |
3
Hotovo
|
Pomocou cukrárskeho vrecka a hladkej trubičky nastriekame na plech pokrytý papierom malé polgule, ktoré upečieme do svetlohnedej farby. |
4
Hotovo
|
Po upečení a vychladnutí neodliepame z papiera, ale každú polguľu potrieme rozpustenou čokoládou. Necháme stuhnúť. |
5
Hotovo
|
Čokoládová polevaČokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu. |
6
Hotovo
7
|
KrémV miske zmiešame smotanu, žĺtky, cukor a múku. Pridáme čokoládu nasekanú na kúsky, stužený tuk a vo vodnom kúpeli uvaríme na hustejší krém. |
7
Hotovo
|
Necháme vychladnúť, najlepšie do druhého dňa. Vychladnuté vyšľaháme na hladký krém a dáme do cukrárského vrecka so špeciálnou špičkou na špice. |
8
Hotovo
|
DokončenieNa pripravené piškóty nastriekame krém – vytiahneme špice. Časť krému si odložíme na špičky. Necháme dobre stuhnúť, najlepšie v mrazničke. |
9
Hotovo
|
Po stuhnutí naplníme likérom, uzatvoríme zvyšným kakaovým krémom a opäť necháme dobre stuhnúť. |
10
Hotovo
|
Po stuhnutí veľmi rýchlo namočíme do čokolády. |