Čokoládové špice

0 0
Čokoládové špice

Ingrediencie

Domáce piškóty
Kryštálový cukor 20 g
Hladká múka 40 g
Krémový prášok 5 g
Bielok 3 ks
Žĺtok 2 ks
Krém
Smotana na šľahanie 300 ml
Žĺtok 4 ks
Práškový cukor 120 g
Polohrubá múka 30 g
Čokoláda 200 g
Stužený pokrmový tuk 50 g
Čokoládová poleva
Čokoláda 250 g
Stužený pokrmový tuk 80 g
Dokončenie
Vaječný likér

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

TIP, RADA: Ak je krém príliš tuhý a špice nám nejdú vytlačiť, necháme ho chvíľu pri izbovej teplote. Ak špice nedržia tvar, dáme krém ešte stuhnúť do chladničky.

  • 75
  • 10 min / 180 °C
  • Stredná

Ingrediencie

  • Domáce piškóty

  • Krém

  • Čokoládová poleva

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Obľúbené likérové špice z čokoládového krému, domácich piškót z buflerovej hmoty naplnené  likérom.

Kroky

1
Hotovo

Domáce piškóty (Buflerova hmota)

Bielky a 2/3 kryštálového cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky a 1/3 cukru vymiešame do tuhej peny, pridáme malé množstvo múky a vytvoríme kašovitú hmotu.

2
Hotovo

Obidve hmoty spolu zľahka spojíme a primiešame preosiatu múku s krémovým práškom.

3
Hotovo

Pomocou cukrárskeho vrecka a hladkej trubičky nastriekame na plech pokrytý papierom malé polgule, ktoré upečieme do svetlohnedej farby.

4
Hotovo

Po upečení a vychladnutí neodliepame z papiera, ale každú polguľu potrieme rozpustenou čokoládou. Necháme stuhnúť.

5
Hotovo

Čokoládová poleva

Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu.

6
Hotovo
7

Krém

V miske zmiešame smotanu, žĺtky, cukor a múku. Pridáme čokoládu nasekanú na kúsky, stužený tuk a vo vodnom kúpeli uvaríme na hustejší krém.

7
Hotovo

Necháme vychladnúť, najlepšie do druhého dňa. Vychladnuté vyšľaháme na hladký krém a dáme do cukrárského vrecka so špeciálnou špičkou na špice.

8
Hotovo

Dokončenie

Na pripravené piškóty nastriekame krém – vytiahneme špice. Časť krému si odložíme na špičky. Necháme dobre stuhnúť, najlepšie v mrazničke.

9
Hotovo

Po stuhnutí naplníme likérom, uzatvoríme zvyšným kakaovým krémom a opäť necháme dobre stuhnúť.

10
Hotovo

Po stuhnutí veľmi rýchlo namočíme do čokolády.

naspäť
Pšeničný kváskový chlieb
dalej
Kakaová roláda
naspäť
Pšeničný kváskový chlieb
dalej
Kakaová roláda