Ingrediencie
-
Cesto
-
250 g Hladká múka
-
70 g Práškový cukor
-
125 g Maslo
-
3 lyžice Kakao
-
2 ks Žĺtok
-
Ganache
-
300 g Čokoládamin 60%
-
300 ml Smotana na šľahanie
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
V miske zmiešame múku, kakao a cukor. Pridáme na kocky nakrájané maslo a žĺtky a vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a necháme asi pol hodinu v chlade stuhnúť. |
2
Hotovo
10 min / 170°C
|
TartaletkyPotom cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré budú presahovať okraj formičiek. Cesto pritlačíme na steny formičiek a presahujúci okraj zrežeme nožom. Dáme piecť do vyhriatej rúry. |
3
Hotovo
|
GanacheSmotanu privedieme do varu. Odstavíme a pridáme na kúsky nalámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Ganache nalejeme do upečených košíkov a dáme stuhnúť. Ozdobíme ovocím. |