Čučoriedková torta
nepečená

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Korpus
Maslové sušienky 300 g
Maslo rozpustené 80 g
Náplň
Čučoriedky čerstvé alebo mrazené 500 g
Kryštálový cukor 50 g
Krémový syr riccota 500 g
Smotanová nátierka 250 g
Smotana na šľahanie 250 ml
Práškový cukor 100 g
Plátková želatína 6 ks
Dokončenie
Čučoriedky čerstvé na zdobenie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

TIP, RADA:
Rovnako môžeme urobiť tortu aj z iného drobného ovocia napr. malín, jahôd alebo černíc.

  • 30
  • Porcie: 12
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Korpus

  • Náplň

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Výborná nepečená torta z ricotty  s vôňou čučoriedok. Torta pre všetkých milovníkov čučoriedok.

Kroky

1
Hotovo

Korpus

Sušienky spolu rozmrvíme valčekom alebo rozmixujeme v kuchynskom robote, pridáme roztopené maslo a premiešame. Vznikne zmes podobná posýpke na koláč.

2
Hotovo

Tortovú formu vystriekame olejom na formy alebo vystelieme papierom na pečenie a vyplníme pripravenou zmesou. Dôkladne pritlačíme, aby sa vytvorila rovná vrstva a dáme stuhnúť do chladničky.

3
Hotovo

Náplň

Čučoriedky s kryštálovým cukrom privedieme do varu a varíme asi 2 minúty. Odstavíme a ešte teplé čučoriedky prepasírujeme. Pyré necháme vychladnúť.

4
Hotovo

Vyšľaháme ricottu, práškový cukor, smotanovú nátierku a smotanu na hladkú hmotu. Pridáme čučoriedkové pyré a premiešame.

5
Hotovo

Želatínu pripravíme podľa návodu. Plátky želatíny zalejeme studenou vodou a necháme napučať. Napučanú želatinu postupne zahrievame, kým sa nerozpustí. Pridáme dve lyžice krému, premiešame a potom všetko vylejeme do zvyšného krému.

6
Hotovo

Dobre premiešame a vylejeme na vychladený sušienkový koprus. Dáme stuhnúť do chladničky najlepšie do druhého dňa. Ozdobíme čerstvými čučoriedkami.

naspäť
Morčacie prsia s pomarančom
dalej
Pistáciová torta
naspäť
Morčacie prsia s pomarančom
dalej
Pistáciová torta