Malinové tortičky

0 0
Malinové tortičky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Čokoládová pena
Žĺtok 3 ks
Kryštálový cukor krupica 45 g
Mlieko 125 ml
Smotana na šľahanie 125 ml
Biela čokoláda 100 g
Mascarpone 120 g
Prášková želatína 8 g
Malinový stred
Malinové pyré 150 g
Prášková želatína 3 g
Želé
Červené tortové želé 1 ks

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tip, rada: Zmrznuté tortičky môžeme postriekať sprejom so zamatovým efektom.

  • 30+mrazenie
  • Porcie: 8
  • Tažká

Ingrediencie

  • Čokoládová pena

  • Malinový stred

  • Želé

Popis

Zdieľať

Svieže a lahodné tortičky z čokoládovej peny, malinového stredu malinovým želé.

Kroky

1
Hotovo

Malinový stred

Želatínu namočíme do studenej vody. Malinové pyré nahrejeme, pridáme nabobtnanú želatínu a miešame, kým sa želatína nerozpustí. Pyré nalejeme do menšej silikónovej formy napr. na ľad a dáme zmraziť.

2
Hotovo

Čokoládová pena

Želatínu namočíme do studenej vody. V miske vymiešame žĺtky s cukrom. Mlieko nalejeme do hrnca, privedieme do varu a za stáleho miešania zalejeme žĺtkovú zmes.

3
Hotovo

Dobre premiešame, vrátime späť do hrnca a varíme, kým zmes nedosiahne teplotu 82 ° C a mierne nezhustne. Odstavíme z ohňa a pridáme nabotnanú želatínu. Miešame, kým sa želatína nerozpustí.

4
Hotovo

Do misky dáme čokoládu a zalejeme ju horúcou zmesou. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť na 30 ° C a postupne pridáme smotanu vyšľahanú do polotuha.

5
Hotovo

Čokoládovou penou naplníme silikónové formičky - pologule asi do polovice. Vložíme malinový stred, znova dáme penu. Penu nedávame až po vrch formičiek, nechame si miesto na želé. Dáme zmraziť.

6
Hotovo

Želé

Pripravíme podľa návodu a polejeme ním zmrznuté tortičky a dáme do mrazničky minimálne na 24 hodín.

naspäť
Čučoriedkový mini cheesecake
dalej
Lístkové rezy Mille feuille
naspäť
Čučoriedkový mini cheesecake
dalej
Lístkové rezy Mille feuille