Včelie úliky

0 0
Včelie úliky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Úliky
Piškóty 100 g
Pomleté orechy 100 g
Práškový cukor 100 g
Kakao 2 lyžice
Maslo 60 g
Mlieko 1 lyžica
Bielok 1 ks
Dokončenie
Piškóty
Kakao na obaľovanie
Vaječný likér

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 40
  • Porcie: 25
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Úliky

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Včelie úliky alebo aj osie hniezda patria medzi tradičné nepečené vianočné pečivo. Klasika, ktorá nikdy nesklame.

Kroky

1
Hotovo

Piškóty rozmrvíme na jemný prášok. Pridáme cukor, maslo, bielok, kakao a rum a vypracujeme hladké cesto.

2
Hotovo

Cesto rozdelíme na rovnaké kúsky a vytvarujeme z nich malé gulôčky. Gulôčky obalíme v kakau a vtláčame ich do formičiek na úle.

3
Hotovo

Obráteným koncom varešky vytvoríme do hmoty vo formičke otvor, kvapneme do nej vaječný likér, uzatvoríme piškótou.

4
Hotovo

Takto pripravený úlik vyklopíme z formičky.

naspäť
Perníková torta
dalej
Fazuľová polievka
naspäť
Perníková torta
dalej
Fazuľová polievka