Ingrediencie
-
Cesto
-
250 g Maslo
-
200 g Práškový cukor
-
6 ks Vajcia
-
400 g Hladká múka
-
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
-
2 lyžice Kakao
-
4 lyžice Mlieko
-
2 lyžice Rum
-
800 g Čerešne
-
Plnka
-
400 ml Mlieko
-
1 balíček Pudingový prášok
-
100 g Kryštálový cukor
-
125 g Maslo
-
200 g Smotanová nátierka
-
Čokoládová poleva
-
100 g Čokoláda na varenie
-
30 g Stužený pokrmový tuk
-
3 lyžice Olej
Popis
Čerešňový koláč z dvojfarebného treného cesta s vanilkovým krémom a navrchu čokoládová poleva.
Kroky
1
Hotovo
|
CestoMaslo mierne nahrejeme, pridáme práškový cukor a vymiešame do peny, pridáme vajcia. Múku preosejeme a premiešame s kypriacim práškom do pečiva. Zľahka vmiešame súčasne s rumom do našľahanej tukovej peny. |
2
Hotovo
|
Polovicu cesta dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do zvyšného cesta primiešame preosiaty kakaový prášok a mlieko. Zamiešame a opatrne vylejeme na svetlé cesto. |
3
Hotovo
|
Zahladíme povrch a rovnomerne naň poukladáme vykôstkované čerešne, ktoré do cesta ľahko zatlačíme. Pomaly pečieme vo vyhriatej rúre. |
4
Hotovo
|
KrémZ mlieka, kryštálového cukru a pudingového prášku uvaríme základný krém (puding). Preložíme do misky, prikryjeme fóliou, tak aby sa dotýkala krému a necháme vychladnúť. |
5
Hotovo
|
Maslo vymiešame so smotanovou nátierkou a postupne pridáme puding. Vyšľaháme hladký krém. |
6
Hotovo
|
Čokoládová polevaČokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu. |
7
Hotovo
|
DokončenieNa vychladnutý múčnik natrieme krém a polejeme čokoládovou polevou. |