Ingrediencie
-
200 g Fazuľasuchej
-
200 g Zemiaky
-
1 Bobkový list
-
2 lyžice Olej
-
2 lyžice Hladká múka
-
250 ml Mlieko
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
Popis
Hustá fazuľová polievka, ktorá zasýti a zahreje. S čerstvým pečivom môžeme podávať ako hlavný chod.
Kroky
1
Hotovo
|
Večer preberieme fazuľu, umyjeme ju a na noc namočíme do studenej vody. Fazuľu varíme vo vode, v ktorej bola namočená. Pridáme bobkový list a varíme pod pokrievkou. |
2
Hotovo
|
Keď je fazuľa polomäkká, pridáme očistené a na malé kocky pokrájané zemiaky. |
3
Hotovo
|
Keď sú zemiaky takmer mäkké, pripravíme si z oleja a múky svetlú zápražku, vmiešame do vriacej polievky, osolíme a dovaríme domäkka. |
4
Hotovo
|
V mlieku rozhabarkujeme lyžicu hladkej múky, vlejeme do polievky a necháme prevrieť. Hotovú polievku podľa chuti dosolíme, dosladíme a dochutíme octom. |