Ingrediencie
-
Cesto
-
250 g Polohrubá múka
-
100 g Maslo
-
½ balíčka Kypriaci prášok do pečiva
-
80 g Kryštálový cukor
-
1 ks Vajce
-
3 lyžice Mlieko
-
1 lyžica Kakao
-
Plnka
-
300 g Jablko
-
z 3 bielkov sneh
-
1 balíček Vanilínový cukor
-
2 lyžice Kryštálový cukor
-
50 g Posekané orechy
-
50 g Hrozienka
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Na doske vypracujeme zo surovín cesto a dáme na chladné miesto na chvíľu odpočinúť. |
2
Hotovo
|
Rozvaľkáme na veľkosť koláčovej formy a roztlačíme tak, aby cesto bolo aj na boku formy. |
3
Hotovo
20
|
Na cesto postrúhame očistené jablká, posypeme ich vanilínovým a kryštálovým cukrom, posekanými orechmi a hrozienkami. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry. |
4
Hotovo
|
SnehBielky s cukrom vyšľaháme do zhustnutia. |
5
Hotovo
10
|
Pred dopečením rozotrieme sneh z bielkov a dopečieme. |