Ingrediencie
-
1 kg Zemiaky
-
300 g Údené mäsouvarené
-
6 ks Vajcia
-
250 ml Smotana na šľahanie
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
2 lyžice Bravčova masť
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky hrubé asi pol cm. Štyri vajcia uvaríme na tvrdo a nakrájame na kolieska. Údené mäso pokrájame na kocky. |
2
Hotovo
|
Pekáč vymažeme masťou a postupne ukladáme vrstvy zo zemiakov, osolíme ich a okoreníme, údeného mäsa a vajec. Skončíme vrstvou zemiakov. |
3
Hotovo
|
V smotane rozšľaháme dve vajcia, osolíme, okoreníme. Touto zmesou zalejeme zemiaky a dáme piecť do vyhriatej rúry. |
4
Hotovo
|
Pečieme asi 1 hod dozlatista. Podávame s kyslou uhorkou. |