Hovädie líčka na víne

0 0
Hovädie líčka na víne

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hovädzie líčka 800 g
Mrkva 2 ks
Petržlen 1 ks
Zeler ½
Cibuľa 1 ks
Červené víno 500 ml
Hovädzí vývar 300 ml
Borievka 3 guličky
Bobkový list 1 ks
Nové korenie 3 guličky
Celé čierne korenie 5 guličiek
Rozmarín 1 vetvička
Paradajkový pretlak 2 lyžice
Soľ
Cesnak 1 strúčik

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 140
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Hovädzie líčka na víne sú pochúťka, ktorá sa znova vracia na naše taniere. Trocha dlhšie varenie, ale výsledok stojí zato.

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo

Hovädzie líčka očistíme, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji prudko opečieme. Vyberieme ich a odložíme na teplé miesto.

3
Hotovo

Koreňovú zeleninu očistíme, pokrájame na kocky, pridáme do hrnca spolu s cibuľou, korením a cesnakom. Krátko spolu opražíme.

4
Hotovo
120

Mäso vrátime k zelenine, pridáme soľ, pretlak a zalejeme vývarom a vínom tak, aby mäso bolo ponorené. Pomaly dusíme pod pokrievkou.

5
Hotovo

Mäkké líčka vyberieme, šťavu prepasírujeme cez sito a podľa potreby dochutíme soľou, korením a trochou cukru.

naspäť
Smoothies
dalej
Polievka z červenej šošovice
naspäť
Smoothies
dalej
Polievka z červenej šošovice