Hovädzí Stroganov

2 0
Hovädzí Stroganov

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hovädzia sviečková 500 g
Šampiňóny 200 g
Cibuľa 1 ks
Olej 2 lyžice
Maslo 2 lyžice
Hladká múka 1 lyžica
Hovädzí vývar 200 ml
Dijonská horčica 1 lyžica
Paradajkový pretlak 1 lyžica
Pochúťková smotana 200 ml
Soľ
Mleté čierne korenie

Nutričné hodnoty

1 porcia
438
kcal
30 g
bielkoviny
8 g
sacharidy
31 g
tuky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Recept na Stroganov pochádza z Ruska zo začiatku 19. storočia. Gróf Stroganoff bol dôstojníkom na súde Alexandra III.

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo
6

Mäso nakrájame na tenké pásiky a na panvici prudko opečieme v horúcom oleji. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.

3
Hotovo
5

Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené šampiňóny pokrájané na plátky a maslo. Dusíme, kým sa všetka voda neodparí.

4
Hotovo
1

Pridáme strúčik na plátky pokrájaného cesnaku, krátko opečieme a zasypeme lyžicou múky.

5
Hotovo
1

Za stáleho miešania opečieme a podlejeme vývarom.

6
Hotovo
5

Do smotany zamiešame horčicu, pretlak a pridáme k šampiňónom. Krátko povaríme a pridáme osmažené mäso.

7
Hotovo
2

Opäť krátko povaríme, osolíme a okoreníme. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo cestovinou.

8
Hotovo
naspäť
Cestoviny so syrovou omáčkou
dalej
Banánová roláda
naspäť
Cestoviny so syrovou omáčkou
dalej
Banánová roláda
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here