Ingrediencie
-
500 g Hovädzia sviečková
-
200 g Šampiňóny
-
1 ks Cibuľa
-
2 lyžice Olej
-
2 lyžice Maslo
-
1 lyžica Hladká múka
-
200 ml Hovädzí vývar
-
1 lyžica Dijonská horčica
-
1 lyžica Paradajkový pretlak
-
200 ml Pochúťková smotana
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
Popis
Recept na Stroganov pochádza z Ruska zo začiatku 19. storočia. Gróf Stroganoff bol dôstojníkom na súde Alexandra III.
Kroky
1
Hotovo
|
Ingrediencie |
2
Hotovo
6
|
Mäso nakrájame na tenké pásiky a na panvici prudko opečieme v horúcom oleji. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. |
3
Hotovo
5
|
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené šampiňóny pokrájané na plátky a maslo. Dusíme, kým sa všetka voda neodparí. |
4
Hotovo
1
|
Pridáme strúčik na plátky pokrájaného cesnaku, krátko opečieme a zasypeme lyžicou múky. |
5
Hotovo
1
|
Za stáleho miešania opečieme a podlejeme vývarom. |
6
Hotovo
5
|
Do smotany zamiešame horčicu, pretlak a pridáme k šampiňónom. Krátko povaríme a pridáme osmažené mäso. |
7
Hotovo
2
|
Opäť krátko povaríme, osolíme a okoreníme. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo cestovinou. |
8
Hotovo
|