Ingrediencie
-
200 g Hrachsuchý
-
1 l Voda
-
1 lyžica Bravčova masť
-
2 lyžice Hladká múka
-
20 g Slanina
-
3 strúčiky Cesnak
-
Soľ
-
Majoránka
-
Mleté čierne korenie
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Hrach preberieme, umyjeme a na noc namočíme do studenej vody. Na druhý deň ho varíme vo vode, v ktorej bol namočemý. |
2
Hotovo
|
Na masti rozpražíme nadrobno pokrájanú slaninu, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a postrúhaný cesnak, zasypeme múkou, popražíme, pridáme mleté čierne korenie a mletú červenú papriku, zalejeme a vmiešame do vriacej polievky. |
3
Hotovo
|
Prisypeme majorán a hrach dovaríme domäkka. Podľa chuti môžeme hrach rozmixovať alebo prepasírovať a nechať znova zovrieť. |
4
Hotovo
|
Podávame s opečenými kúskami chleba potretými cesnakom alebo opekanými kolieskami párkov, slaninkou alebo vareným údeným. |