Hrachová polievka

0 0
Hrachová polievka

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hrach suchý 200 g
Voda 1 l
Bravčova masť 1 lyžica
Hladká múka 2 lyžice
Slanina 20 g
Cesnak 3 strúčiky
Soľ
Majoránka
Mleté čierne korenie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 75
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Klasická jednoduchá a chutná  polievka zo žltého hrachu.

Kroky

1
Hotovo

Hrach preberieme, umyjeme a na noc namočíme do studenej vody. Na druhý deň ho varíme vo vode, v ktorej bol namočemý.

2
Hotovo

Na masti rozpražíme nadrobno pokrájanú slaninu, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a postrúhaný cesnak, zasypeme múkou, popražíme, pridáme mleté čierne korenie a mletú červenú papriku, zalejeme a vmiešame do vriacej polievky.

3
Hotovo

Prisypeme majorán a hrach dovaríme domäkka. Podľa chuti môžeme hrach rozmixovať alebo prepasírovať a nechať znova zovrieť.

4
Hotovo

Podávame s opečenými kúskami chleba potretými cesnakom alebo opekanými kolieskami párkov, slaninkou alebo vareným údeným.

naspäť
Francúzske zemiaky
dalej
Makrónky s ruby čokoládou
naspäť
Francúzske zemiaky
dalej
Makrónky s ruby čokoládou
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here