Hrebene s vanilkovým krémom
a škoricou

0 0
Hrebene s vanilkovým krémom

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Polohrubá múka 500 g
Mlieko 250 ml
Žĺtok 2 ks
Cukor 50 g
Droždie 30 g
Maslo 50 g
Soľ štipka
Krém
Smotana na šľahanie 150 ml
Mlieko 150 ml
Pudingový prášok 1 balíček
Maslo 100 g
Cukor 100 g
Vanilínový cukor 1 balíček
Dokončenie
Maslo roztopené 50 g
Škoricový cukor 2 balíčky
Trstinový cukor 100 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50 + kysnutie
  • 20 min / 180 °C
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Kysnuté pečivo naplnené vanilkovým krémom a posypané škoricovým cukrom.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Z vlažného mlieka, lyžice cukru, droždia a trochy múky pripravíme kvások. Vykysnutý kvások, maslo, zvyšné mlieko, žĺtky, soľ pridáme do múky a zamiesime cesto, ktoré dáme vykysnúť na teplé miesto.

2
Hotovo

Potom ho preložíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na desať rovnakých časti. Každý rozvaľkáme na obdĺžnik. Tretinu cesta radielkom narežeme tak, aby sme kraj ostal nenarezaný.

3
Hotovo

Na strednú tretinu dáme plnku a preložíme poslednou tretinou cesta. Kraje pritlačíme a zvinieme tak, aby hore ostala rozrezaná časť.

4
Hotovo

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte chvíľu podkysnúť. Pečieme 20 min v rúre vyhriatej na 180 °C

5
Hotovo

Krém

V mlieku a smotane rozmiešame puding a uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla s práškovým cukrom.

6
Hotovo

Dokončenie

Ešte teplé hrebene potrieme roztopeným maslo a obaľujeme v trstinovom cukre zmiešanom so škoricovým.

naspäť
Krúpová polievka so zeleninou
dalej
Bratislavské rožky
naspäť
Krúpová polievka so zeleninou
dalej
Bratislavské rožky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here