Ingrediencie
-
Cesto
-
6 ks Vajcia
-
100 g Kryštálový cukor
-
100 g Maslo
-
100 g Horká čokoláda
-
175 g Polohrubá múka
-
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
-
Plnka
-
1 ks Hruškový kompót
-
60 g Práškový cukor
-
75 g Lieskovcové orieškypomleté
-
80 g Krémový prášok
-
250 g Maslo
-
Dokončenie
-
1 kg Modelovacia hmota
Popis
Jemný čokoládový korpus ako základ pre túto žiariacu tortu. Naplnená lieskovcovým krémom a hruškami.
Kroky
1
Hotovo
|
CestoMaslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Čokoládu nahrubo nastrúhame. Vajcia vyšľaháme do peny a zašľaháme do nich cukor. |
2
Hotovo
|
Premiešame múku s práškom do pečiva a postupne po lyžiciach ich pridáme do cesta. Nakoniec vmiešame čokoládu a maslo. |
3
Hotovo
50 min/170 °C
|
Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre. |
4
Hotovo
|
PlnkaHruškovú šťavu doplníme vodou do 500 ml, pridáme cukor, krémový prášok, dobre rozmiešame a uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla. Dochutíme lieskovcovými orieškami. |
5
Hotovo
|
Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty. Na spodný plát poukladáme hrušky nakrájané na malé kúsky, potrieme krémom, priložíme druhý plát. Krémom potrieme aj vrch a boky torty. Odložíme na chladné miesto. |
6
Hotovo
|
Stuhnuté potiahneme modelovacou hmotou a ozdobíme. |