Ingrediencie
-
Cesto
-
5 Vajec
-
150 g Kryštálový cukor
-
130 g Polohrubá múka
-
20 g Kakao
-
3 lyžice Olej
-
Plnka
-
300 g Jahody
-
250 ml Smotana na šľahanie
-
150 g Práškový cukor
-
500 g Grécky jogurt
-
1 balíček Vanilínový cukor
-
1 balíček Želatínový stužovač
-
Želé
-
1 Červené tortové želé
Popis
Tortičky z kakakovým korpusom, s jogurtovou plnkou a plátkami jahôd. Vrch poliaty tortovým želé.
Kroky
1
Hotovo
|
Celé vajcia ušľaháme s cukrom dopenista, pridáme olej a nakoniec vmiešame múku s kakaom. |
2
Hotovo
|
Upečieme vo vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie. Necháme vychladnúť. |
3
Hotovo
|
PlnkaJogurt zmiešame s práškovým cukrom a zvyšnými, na kúsky pokrájanými jahodami. Pridáme ušľahanú šľahačku a nakoniec želatínový stužovač pripravený podľa návodu. |
4
Hotovo
|
ŽeléPripravíme podľa návodu na obale. |
5
Hotovo
|
Z vychladnutého vykrajujeme tortičky, vložíme do formičiek, steny ktorých husto obložíme na plátky pokrájanými jahodami, naplníme krémom a polejeme ešte teplým tortovým želé. Dáme stuhnúť na niekoľko hodín do chladničky. |