Ingrediencie
-
4 ks Kačacie prsia
-
Soľ
-
Pomarančová omáčka
-
250 ml Pomarančová šťavačerstvá
-
2 ks Pomaranč
-
100 g Trstinový cukor
-
Badián
Popis
Výrazná a bohatá chuť kačky je vyvážená chuťou pomaranča. Plátky kačacích pŕs podávané s pomarančovou omáčkou.
Kroky
1
Hotovo
|
Kačacie prsia umyjeme, osušíme a ostrým nožom narežeme kožu tak, aby sa vytvorila mriežka. Musíme rezať opatrne, aby sme nezarezali do mäsa, ktoré by počas opekania potom pustilo šťavu. Osolíme, okoreníme a položíme kožou nadol na studenú panvicu bez tuku. |
2
Hotovo
|
Panvicu rozohrejeme na maximálnu teplotu a prsia opekáme 8–10 minút, kým koža nie je zlatistá a nevypečie sa z nej tuk. Ak by sa tuk začal v panvici prepaľovať, znížime teplotu. |
3
Hotovo
|
Prsia otočíme a opekáme ďalšie 3 minúty. Opečené prsia preložíme do zapekacej misy kožou nahor, podlejem výpekom a dáme zapiecť 10 minút do rúry vyhriatej na 170 °C. Upečené prsia vyberieme z rúry a necháme odpočívať asi 10 minút. |
4
Hotovo
|
Pomarančová omáčkaPomaranče dôkladne umyjeme a nakrájame na plátky hrubé asi 0,5 cm. Do panvice, kde sme opekali prsia prilejeme pomarančovú šťavu a necháme v nej rozpustiť cukor. |
5
Hotovo
|
Pridáme plátky pomaranča, badián, štipku soli a varíme, kým omáčka nezhustne. |
6
Hotovo
|
Kačacie prsia podávame pokrájané na plátky preliate omáčkou a ozdobené plátkami pomaranča. |