Ingrediencie
-
Cesto I
-
8 ks Bielok
-
220 g Kryštálový cukor
-
120 g Pomleté orechy
-
20 g Mletá káva
-
50 g Strúhaná čokoláda
-
100 g Polohrubá múka
-
Cesto II
-
4 ks Bielok
-
110 g Kryštálový cukor
-
60 g Pomleté orechy
-
10 g Mletá káva
-
25 g Strúhaná čokoláda
-
50 g Polohrubá múka
-
Plnka
-
500 ml Mlieko
-
80 g Krémový prášok
-
400 g Maslo
-
240 g Práškový cukor
-
100 g Strúhaná čokoláda
-
4 lyžice silnej čiernej kávy
-
200 g Pomleté orechy
-
Džem
-
Modelovacia hmota
Popis
Čaká Vás v rodine oslava narodenín alebo sviatok? Dvojposchodová kávová torta je na to ako stvorená.
Kroky
1
Hotovo
|
Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh. Do vymiešaného pridáme múku zmiešanú s pomletými orechmi, kávou a postrúhanou čokoládou. |
2
Hotovo
|
Cesto dáme do tortovej formy veľkosti 25 x 25 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie, a pomaly upečieme. |
3
Hotovo
|
Rovnako upečieme i cesto II, ale v tortovej forme s veľkosťou 15 x 15 cm. |
4
Hotovo
|
PlnkaV mlieku rozmiešame krémový prášok a uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla s cukrom. Nakoniec pridáme kávu, pomleté orechy a čokoládu. |
5
Hotovo
|
Oba vychladnuté korpusy rozkrojíme na 2 diely. Pokvapkáme rumom, potrieme džemom a plnkou. Plnkou potrieme aj boky. Odložíme na chladné miesto. |
6
Hotovo
|
Po stuhnutí potiahneme oba korpusy modelovacou hmotou a položíme na seba. |