Kávové rezy

0 0
Kávové rezy

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 5 ks
Kryštálový cukor krupica 5 lyžíc
Polohrubá múka 5 lyžíc
Kakao 1 lyžica
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Krém
Mascarpone 500 g
Práškový cukor 50 g
Karamelové salko 1 konzerva
Smotana na šľahanie 250 ml
Dokončenie
Piškóty 1 balík
Presso 200 ml

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

TIP, RADA: Zaujímavý zamatový efekt dosiahneme, ak rezy dáme zmraziť a nakoniec ich postriekame "Velvet sprejom" na múčniky.

  • 55
  • 25 min/180 °C
  • Porcie: 30
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Kombinácia obľúbených chutí – kávy a karamelu. Nadýchaný piškótový korpus s karamelovou plnkou.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne zašľaháme cukor a žĺtky.

2
Hotovo

Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie alebo s nepriľnavým povrchom.

3
Hotovo

Krém

V miske vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom a šľahačkou. Pridáme salko a vymiešame na hladký krém.

4
Hotovo

Dokončenie

Vychladnutý koprus potrieme polovicou krému. Kávu nalejeme do hlbšej misy tak, aby sa v nej piškóty namočili. Piškóty jednu po druhej namáčame do kávy a ukladáme na korpus.

5
Hotovo

Na piškóty rozotrieme zvyšný krém. Vrch môžeme posypať kakaom alebo čokoládovými hoblinami.

naspäť
Vyprážaný losos
dalej
Slonie slzy
naspäť
Vyprážaný losos
dalej
Slonie slzy
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here