Ingrediencie
-
Cesto
-
7 ks Bielok
-
210 g Kryštálový cukor
-
210 g Lieskovcové orieškypomleté
-
Plnka
-
150 ml Voda
-
2 lyžice Instantná káva
-
150 g Kryštálový cukor
-
200 g Maslo
-
2 ks Vajcia
-
Dokončenie
-
Rum
-
Posekané orechy
Popis
Tortičky zo snehového cesta a lieskovcových orieškov naplnené nad parou šľahanou kávovou plnkou.
Kroky
1
Hotovo
|
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova prešľaháme. Potom zľahka primiešame pomleté orechy. |
2
Hotovo
|
Upečieme v mierne vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie. |
3
Hotovo
|
PlnkaCukor s vodou a kávou uvaríme na hustý sirup. Vajcia vyšľaháme a za stáleho miešania na ne vylejeme horúci sirup. Vychladnuté pridáme k vymiešanému maslu. |
4
Hotovo
|
Upečené cesto rozkrojíme vodorovne na dva pláty. Prvý plát potrieme plnkou, pokvapkáme rumom, priložíme druhým plátom. Dáme stuhnúť na chladné miesto. |
5
Hotovo
|
Na druhý deň vykrajujeme kolieska, ktoré obalíme do mletých orechov. Vrch tortičiek potrieme plnkou a ozdobíme. |