Veľkonočný baránok

0 0
Veľkonočný baránok

Ingrediencie

Cesto
Polohrubá múka 250 g
Vajcia 4 ks
Kryštálový cukor krupica 200 g
Smotana na šľahanie 250 ml
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Citrónová kôra 1 lyžička
Dokončenie
Práškový cukor na posypanie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 60
  • 50 min / 180 °C
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Tradičný veľkonočný baránok by nemal chýbať na žiadnom veľkonočnom stole.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Potom striedavo pridávame smotanu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec tuhý sneh z bielkov.

2
Hotovo

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry.

3
Hotovo

Dokončenie

Hotového baránka necháme vo forme vychladnúť, potom ho vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.

naspäť
Kávové tortičky
dalej
Farebná bublanina
naspäť
Kávové tortičky
dalej
Farebná bublanina