Kávové tortičky
s orieškami

0 0
Kávové tortičky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Bielok 7 ks
Kryštálový cukor 210 g
Lieskovcové oriešky pomleté 210 g
Plnka
Voda 150 ml
Instantná káva 2 lyžice
Kryštálový cukor 150 g
Maslo 200 g
Vajcia 2 ks
Dokončenie
Rum
Posekané orechy

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55 + chladenie
  • 170 °C
  • Porcie: 15
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Tortičky zo snehového cesta a lieskovcových orieškov naplnené nad parou šľahanou kávovou plnkou.

Kroky

1
Hotovo

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova prešľaháme. Potom zľahka primiešame pomleté orechy.

2
Hotovo

Upečieme v mierne vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie.

3
Hotovo

Plnka

Cukor s vodou a kávou uvaríme na hustý sirup. Vajcia vyšľaháme a za stáleho miešania na ne vylejeme horúci sirup. Vychladnuté pridáme k vymiešanému maslu.

4
Hotovo

Upečené cesto rozkrojíme vodorovne na dva pláty. Prvý plát potrieme plnkou, pokvapkáme rumom, priložíme druhým plátom. Dáme stuhnúť na chladné miesto.

5
Hotovo

Na druhý deň vykrajujeme kolieska, ktoré obalíme do mletých orechov. Vrch tortičiek potrieme plnkou a ozdobíme.

naspäť
Mafiny s čokoládou
dalej
Veľkonočný baránok
naspäť
Mafiny s čokoládou
dalej
Veľkonočný baránok