Ingrediencie
-
Cesto
-
7 ks Bielok
-
300 g Kryštálový cukor krupica
-
6 lyžíc Polohrubá múka
-
100 g Kokosová múčka
-
Plnka
-
7 ks Žĺtok
-
150 g Práškový cukor
-
3 lyžice Kakao
-
250 g Maslo
-
Marhuľový džem
-
Dokončenie
-
1 kg Modelovacia hmota
Popis
Ľahká kokosová torta vhodná na akúkoľvek oslavu. Bielkové cesto s kokosom a k tomu nad parou šľahaný žĺtkový krém s kakaom.
Kroky
1
Hotovo
|
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova prešľaháme. Potom pridáme múku a kokosovú múčku. |
2
Hotovo
50 min/170 °C
|
Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie a dáme upiecť do vyhriatej rúry. |
3
Hotovo
|
PlnkaŽĺtky, cukor a kakao vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnuté pridáme do vymiešaného masla. |
4
Hotovo
|
Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty. Spodný potrieme marhuľovým džemom, plnkou a prikryjeme druhým plátom. Krémom potrieme aj vrch a boky torty. Odložíme na chladné miesto. |
5
Hotovo
|
Stuhnuté potiahneme modelovacou hmotou a ozdobíme. |