Kokosová torta
kakaovým krémom

0 0
Kokosová torta

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Bielok 7 ks
Kryštálový cukor krupica 300 g
Polohrubá múka 6 lyžíc
Kokosová múčka 100 g
Plnka
Žĺtok 7 ks
Práškový cukor 150 g
Kakao 3 lyžice
Maslo 250 g
Marhuľový džem
Dokončenie
Modelovacia hmota 1 kg

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 80
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Ľahká kokosová torta vhodná na akúkoľvek oslavu. Bielkové cesto s kokosom a k tomu nad parou šľahaný žĺtkový krém s kakaom.

Kroky

1
Hotovo

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova prešľaháme. Potom pridáme múku a kokosovú múčku.

2
Hotovo
50 min/170 °C

Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie a dáme upiecť do vyhriatej rúry.

3
Hotovo

Plnka

Žĺtky, cukor a kakao vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnuté pridáme do vymiešaného masla.

4
Hotovo

Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty. Spodný potrieme marhuľovým džemom, plnkou a prikryjeme druhým plátom. Krémom potrieme aj vrch a boky torty. Odložíme na chladné miesto.

5
Hotovo

Stuhnuté potiahneme modelovacou hmotou a ozdobíme.

naspäť
Pečené kuracie stehná s ryžou
dalej
Torta s ovocím
naspäť
Pečené kuracie stehná s ryžou
dalej
Torta s ovocím