Ingrediencie
-
Pečené stehná
-
4 Kuracie stehná
-
3 lyžice Med
-
1 lyžica Horčica
-
2 lyžice Sójová omáčka
-
1 lyžica Olivový olej
-
1 lyžica Kečup
-
1 strúčik Cesnak
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Ryža
-
1 hrnček Ryža
-
Olivový olej
-
2 hrnčeky Voda
-
Soľ
Popis
Ryžu môžeš zlepšiť tak, že do rozohriateho oleja pridáš 1 nadrobno nakrájanú cibuľku, počas varenie prihodíš k ryži 100 g hrášku alebo kukurice.
Kroky
1
Hotovo
|
Pripravíš si marinádu tak, že do misky dáš sójovú omáčku, med, horčicu, roztlačený cesnak, kečup, olej, soľ, korenie. Všetko nakoniec premiešaš metličkou. |
2
Hotovo
|
Stehná vložíš do pripravenej marinády, dobre ich v nej poobraciaš, aby ňou boli celé obalené, a dáš ich do chladničky aspoň na hodinu. |
3
Hotovo
|
Kuracie stehná umyješ a osušíš. Do každého stehna urobíš nožom tri zárezy. Tak sa do mäsa ľahšie dostane marináda, bude chutnejšie a ľahšie sa prepečie. |
4
Hotovo
|
Stehná vyberieš z marinády, pouk ladáš na plech a podleješ malým množstvom vody. Dáš do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieš 45 minút. |
5
Hotovo
|
Kým sa stehná pečú, pripravíš si ryžu. Hrnček ryže nasypeš na sitko a prepláchneš studenou vodou. Necháš odkvapkať. V hrnci rozohreješ olej, pridáš ryžu a opražíš. |
6
Hotovo
|
Zaleješ horúcou vodou a osolíš. Potom hrniec prikryješ, znížiš teplotu a varíš, kým všetka voda nezmizne. To bude ryža už uvarená. |