Pečené kuracie stehná s ryžou
a hráškom

0 0
Pečené kuracie stehná s ryžou

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Pečené stehná
Kuracie stehná 4
Med 3 lyžice
Horčica 1 lyžica
Sójová omáčka 2 lyžice
Olivový olej 1 lyžica
Kečup 1 lyžica
Cesnak 1 strúčik
Soľ
Mleté čierne korenie
Ryža
Ryža 1 hrnček
Olivový olej
Voda 2 hrnčeky
Soľ

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

  • Pečené stehná

  • Ryža

Popis

Zdieľať

Ryžu môžeš zlepšiť tak, že do rozohriateho oleja pridáš 1 nadrobno nakrájanú cibuľku, počas varenie prihodíš k ryži 100 g hrášku alebo kukurice.

Kroky

1
Hotovo

Pripravíš si marinádu tak, že do misky dáš sójovú omáčku, med, horčicu, roztlačený cesnak, kečup, olej, soľ, korenie. Všetko nakoniec premiešaš metličkou.

2
Hotovo

Stehná vložíš do pripravenej marinády, dobre ich v nej poobraciaš, aby ňou boli celé obalené, a dáš ich do chladničky aspoň na hodinu.

3
Hotovo

Kuracie stehná umyješ a osušíš. Do každého stehna urobíš nožom tri zárezy. Tak sa do mäsa ľahšie dostane marináda, bude chutnejšie a ľahšie sa prepečie.

4
Hotovo

Stehná vyberieš z marinády, pouk ladáš na plech a podleješ malým množstvom vody. Dáš do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieš 45 minút.

5
Hotovo

Kým sa stehná pečú, pripravíš si ryžu. Hrnček ryže nasypeš na sitko a prepláchneš studenou vodou. Necháš odkvapkať. V hrnci rozohreješ olej, pridáš ryžu a opražíš.

6
Hotovo

Zaleješ horúcou vodou a osolíš. Potom hrniec prikryješ, znížiš teplotu a varíš, kým všetka voda nezmizne. To bude ryža už uvarená.

naspäť
Bravčové kari
dalej
Kokosová torta
naspäť
Bravčové kari
dalej
Kokosová torta