Ingrediencie
-
Cesto
-
500 g Hladká múka
-
1 ks Vajcia
-
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
-
100 g Maslo
-
150 ml Mlieko
-
100 g Práškový cukor
-
1 lyžička Kakao
-
Džem
-
Plnka I
-
6 ks Bielok
-
200 g Kryštálový cukor
-
250 g Kokosová múčka
-
Plnka II
-
6 ks Žĺtok
-
300 ml Mlieko
-
3 lyžice Hrubá múka
-
250 g Maslo
-
100 g Práškový cukor
-
1 balíček Vanilínový cukor
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoDo hladkej múky pridáme postrúhané maslo, práškový cukor, vajce, kakao, prášok do pečiva a mlieko. Vymiesime hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. |
2
Hotovo
|
Plnka IBielky s cukrom vyšľaháme nad parou a primiešame kokosovú múčku. |
3
Hotovo
35 pri 180° C
|
Jednu polovicu cesta rozvaľkáme a prenesieme pomocou valčeka na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme džemom, kokosovou plnkou, prikryjeme druhou časťou cesta, popicháme vidličkou a upečieme vo vyhriatej rúre. |
4
Hotovo
|
Plnka IIV mlieku rozmiešame múku, žĺtky a za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do masla vymiešaného s práškovým a vanilínovým cukrom. |
5
Hotovo
|
Vychladnutý múčnik potrieme maslovou plnkou a posypeme strúhanou čokoládou. |