Pečené zemiaky

0 0
Pečené zemiaky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Zemiaky 1 kg
Olivový olej 4 lyžice
Mletá červená paprika ½ 0lyžičky
Soľ
Mleté čierne korenie
Dip
Pochúťková smotana 200 ml
Majonéza 2 lyžice
Cesnak 1 strúčik
Pažítka

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Dip

Popis

Zdieľať

Takto pripravené zemiaky môžeš podávať ako prílohu k rôznym jedlám alebo samostatne s kečupom, omáčkou.

Kroky

1
Hotovo

Skôr než začneš, dáš si zohriať rúru na 200 stupňov. Zemiaky dobre umyješ – najlepšie sa ti to bude robiť kefkou – a potom očká vykrojíš.

2
Hotovo

Očistené zemiaky nakrájaš na štvrtky, väčšie na osminky.

3
Hotovo

V mise zmiešaš olej s korením na zemiaky.

4
Hotovo

Po častiach pridáš pokrájané zemiaky a vždy dobre premiešaš, aby sa zemiaky obalili olejom.

5
Hotovo

Zemiaky poukladáš na plech vystlaný papierom na pečenie a dáš piecť na 20 až 30 minút, kým nebudú zlatisté.

6
Hotovo

Dip pripravíš tak, že v miske zmiešaš smotanu s majonézou, pridáš rozpučený cesnak a pokrájanú pažítku. Dochutíš soľou a korením.

naspäť
Černicová roláda
dalej
Kokosový krémovník
naspäť
Černicová roláda
dalej
Kokosový krémovník