Krehký jablkový koláč

0 0
Krehký jablkový koláč

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Polohrubá múka 500 g
Práškový cukor 200 g
Maslo 150 g
Žĺtok 4 ks
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Mlieko 100 ml
Soľ štipka
Plnka
Jablko postrúhané 1 kg
Kryštálový cukor 50 g
Hrozienka 50 g
Vlašské orechy 50 g pomletých
Bielok 4 ks
Škoricový cukor 1 balíček

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55
  • 30 min / 180 °C
  • Porcie: 35
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Jablkový koláč z lineckého cesta naplnený jablkami s orechmi a hrozienkami.

Kroky

1
Hotovo

Do múky pridáme zmäknuté maslo, mlieko, cukor, žĺtky, prášok do pečiva a soľ. Vymie
sime hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti.

2
Hotovo

Plnka

K očisteným a postrúhaným jablkám pridáme cukor, orechy, hrozienka a škoricový cukor. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.

3
Hotovo

Jednu polovicu cesta rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na slabo pomastený plech, potrieme jablkovou plnkou, prikryjeme druhou časťou cesta, popicháme vidličkou a upečieme vo vyhriatej rúre.

4
Hotovo

Upečené posypeme práškovým cukrom.

naspäť
Makové rezy
dalej
Kelová polievka
naspäť
Makové rezy
dalej
Kelová polievka
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here