Ingrediencie
-
Cesto
-
500 g Polohrubá múka
-
200 g Práškový cukor
-
150 g Maslo
-
4 ks Žĺtok
-
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
-
100 ml Mlieko
-
štipka Soľ
-
Plnka
-
1 kg Jablkopostrúhané
-
50 g Kryštálový cukor
-
50 g Hrozienka
-
50 g pomletých Vlašské orechy
-
4 ks Bielok
-
1 balíček Škoricový cukor
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Do múky pridáme zmäknuté maslo, mlieko, cukor, žĺtky, prášok do pečiva a soľ. Vymie |
2
Hotovo
|
PlnkaK očisteným a postrúhaným jablkám pridáme cukor, orechy, hrozienka a škoricový cukor. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. |
3
Hotovo
|
Jednu polovicu cesta rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na slabo pomastený plech, potrieme jablkovou plnkou, prikryjeme druhou časťou cesta, popicháme vidličkou a upečieme vo vyhriatej rúre. |
4
Hotovo
|
Upečené posypeme práškovým cukrom. |