Ingrediencie
-
Cesto
-
150 g Polohrubá múka
-
250 g Kryštálový cukor
-
5 ks Vajcia
-
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
-
200 g Mletý mak
-
5 lyžíc Voda
-
Plnka
-
40 g Pudingový prášok
-
250 g Maslo
-
300 ml Mlieko
-
1 balíček Vanilínový cukor
-
200 g Práškový cukor
-
trocha Rum
-
Poleva
-
250 g Práškový cukor
-
2 lyžice Citrónová šťava
-
1 lyžica Horúca voda
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Postupne doň pridávame cukor, žĺtky, vodu, pomletý mak a nakoniec múku premiešanú s práškom do pečiva. |
2
Hotovo
30
|
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
PlnkaV mlieku rozmiešame pudingový prášok a uvaríme hustý krém. Vychladnutý spojíme s maslom vymiešaným s práškovým cukrom, vanilínovým cukrom a rumom. |
4
Hotovo
|
Vychladnutý koláč prekrojíme vodorovne na polovicu, naplníme plnkou. |
5
Hotovo
|
PolevaZ cukru, citrónovej šťavy a vody vymiešame hladkú polevu. |
6
Hotovo
|
Vrch koláča posypeme práškovým cukrom alebo polejeme citrónovou polevou. |