Dvojfarebná bábovka

0 0
Dvojfarebná bábovka

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Kryštálový cukor 250 g
Maslo 130 g
Vajcia 4 ks
Mlieko 125 ml
Polohrubá múka 250 g
Kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka
Kakao 20 g
Pomleté orechy 50 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50
  • 45 min / 170 °C
  • Porcie: 16
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

Popis

Zdieľať

Chutná dvojfarebná bábovka – tmavé a bledé cesto. Jednoduchá a rýchla na prípravu.

Kroky

1
Hotovo

Cukor, maslo a žĺtky vymiešame dopenista. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

2
Hotovo

Premiešame a cesto rozdelíme na dva rovnaké diely. Do jedného pridáme kakao, pomleté orechy a premiešame.

3
Hotovo
35

Bábovkovú formu vymastíme, vysypeme múkou a dáme do nej najprv svetlé cesto, na ktoré rozotrieme kakaové cesto. Pečieme pomaly vo vyhriatej rúre.

naspäť
Makovo-višňová štrúdľa
dalej
Krémový makový koláč
naspäť
Makovo-višňová štrúdľa
dalej
Krémový makový koláč