Kulajda

0 0
Kulajda

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Polievka
Čerstvé huby hrsť
Zemiaky 5 ks
Maslo 100 g
Hladká múka 2 lyžice
Smotana na šľahanie 200 ml
Soľ
Mleté čierne korenie
Ocot
Cukor
Stratené vajcia
Vajcia 4 ks
Ocot 4 lyžice

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Polievka

  • Stratené vajcia

Popis

Zdieľať

Biela smotanová polievka s čerstvými alebo sušenými hubami, zemiakmi  a kôprom. Podávame s vajíčkom.

Kroky

1
Hotovo

Z múky a 70 g masla pripravíme svetlú zápražku, zalejeme studenou vodou a privedieme do varu. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky.

2
Hotovo
2

Huby očistíme, väčšie pokrájame, menšie necháme celé. Na panvici rozohrejeme zvyšné maslo a opražíme na ňom huby. Osolíme, okoreníme a pridáme do polievky.

3
Hotovo

Keď sú huby mäkké, prilejeme smotanu. Dochutíme octom a cukrom a pridáme nadrobno pokrájaný kôpor. Podávame so stratenými vajcami.

4
Hotovo

Stratené vajcia

Do hrnca dáme variť vodu. Keď sa začne variť, pridáme ocot, po jednom vajcia a zamiešame. Keď bielok stuhne, hrniec odstavíme z ohňa a vajcia necháme vo vode ešte 3 minúty. Potom ich vyberieme dierovanou vareškou.

naspäť
Ovocná torta so želé
dalej
Kura na sezame
naspäť
Ovocná torta so želé
dalej
Kura na sezame
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here