Ingrediencie
-
500 g Kuracie prsia
-
50 ml Olivový olej
-
1 ks Cuketa
-
250 g Cherry paradajky
-
2 ks Žltá paprika
-
100 g Oravská slanina
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Čerstvé bylinkybazalka, oregáno, tymián
-
Šťava z jedného citróna
-
2 strúčiky Cesnak
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Dáme ich do misky, pokvapkáme olejom a a pridáme nasekané čerstvé bylinky. |
2
Hotovo
|
Pridáme soľ, korenie, kôru, šťavu z citróna a dva pretlačené strúčiky cesnaku. Premiešame a dáme do chladničky marinovať aspoň na 3 hodinky, najlepšie cez noc. |
3
Hotovo
|
Cukinu a papriku umyjeme a nakrájame – cukinu na kolieska hrubé asi 1 a pol cm, papriku a slaninu na štvorčeky rovnakej veľkosti ako mäso. |
4
Hotovo
|
Marinované mäso, papriku, cukinu, slaninu, cherry paradajky striedavo napichujeme na kovové ihly alebo na drevené špajdle, ktoré sa predtým močili v studenej vode aspoň hodinu. |
5
Hotovo
|
Takto pripravené mäso grilujeme vonku na grile asi pol hodiny alebo poukladáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov. |