Ingrediencie
-
Kura
-
8 ks Kuracie stehnáhorné a dolné
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Marináda
-
3 lyžice Levanduľové kvety
-
1 lyžica Tymián
-
1/4 hrnčeka Balzamikový ocot
-
1/4 hrnčeka Med
-
3 lyžice Olivový olej
Popis
Kroky
1
Hotovo
20 min / 180 °C
|
Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Z oboch strán osolíme a okoreníme. |
2
Hotovo
|
Na panvici, ktorú môžeme dať do rúry rozohrejeme olej a kura na ňom zo všetkých strán opekáme 5-7 minút . |
3
Hotovo
45 minút
|
MarinádaV miske zmiešame med, ocot a nasekané bylinky. Polovicou marinády prelejeme kura a dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečené prikryjeme alobalom a necháme oddychovať 15 minút. |
4
Hotovo
|
Zvyšnú marinádu dáme do hrnca a varíme asi 10 minút, kým sa objem nezredukuje. |
5
Hotovo
|
Kura pred podávaním odokryjeme a potrieme zredukovanou marinádou. Ako prílohu môžeme podávať zemiakovú kašu. |