Mafiny
s hrozienkami

0 0
Mafiny

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hladká múka 250 g
Kryštálový cukor 125 g
Olej 2 lyžice
Vajcia 2 ks
Vanilínový cukor 1 balíček
Kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka
Mlieko 150 ml
Mletá škorica ½ lyžičky
Hrozienka 60 g
Soľ štipka

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 40
  • 180 °C
  • Porcie: 15
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Mafiny si môžeš pripraviť so svojou obľúbenou príchuťou, stačí jabĺčko nahradiť čokoládou, orieškami, banánmi alebo iným ovocím.

Kroky

1
Hotovo

Na začiatku si pripravíš dve misky. V jednej zmiešaš všetky "suché" suroviny - múku s práškom do pečiva, cukrom, vanilínovým cukrom, jablkom a štipkou soli.

2
Hotovo

V druhej vyšľaháš "mokré" suroviny - vajíčka, mlieko, olej.

3
Hotovo

Mokré suroviny pridáš do misky so suchými surovinami

4
Hotovo

Dobre zamiešaš, aby nebolo vidno múku. Do formy na mafiny povkladáš košíčky. Košíčky naplníš tak do dvoch tretín.

5
Hotovo
25 min/180 °C

Nakoniec dáš piecť do vyhriatej rúry. Ak chceš zistiť, či sú už mafiny upečené, pichneš do jednej špáradlo. Ak po vybratí na špáradle nezostane prichytené cesto, sú hotové.

6
Hotovo

Upečené mafiny necháš približne 5 minút chladnúť a až potom ich vyberieš z formy.

naspäť
Cesnačka v bosniaku
dalej
Plnené košíčky
naspäť
Cesnačka v bosniaku
dalej
Plnené košíčky