Známy francúzsky dezert, rôznych farieb a príchutí – na povrchu chrumkavá mandľová pusinka, vo vnútri mäkký stred – naplnené lemon curd.
1
Hotovo
|
Makrónky |
2
Hotovo
|
Druhú polovicu bielkov a štipku soli vyšľaháme na polotuhý sneh. Medzitým si pripravíme cukrový rozvar. Do hrnca dáme kryštálový cukor, zalejeme vodou a dáme variť. Keď je teplota 1108 ° C prilejeme rozvar za stáleho šľahania do snehu. Šlaháme až kým sneh nie je tuhý a neochladí sa na izbovú teplotu (asi 3 minúty). Rozvar musíme prilievať opatrne, priamo na sneh, na stene nádoby cukor tuhne. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
15
|
Párkrát s plechom buchneme, aby sme odstránili vzduchové bubliny a makrónky necháme zaschnúť (45 - 60 minút), kým sa na nich nevytvorí "kôra" - pri dotyku by sa cesto už nemalo lepiť. Pečieme v rúre vyhriatej na 140 °C. Upečené necháme vychladnúť na plechu a naplníme. |
6
Hotovo
|
Citrónový krémCitróny dôkladne umyjeme a kôru jemne nastrúhame. Strúhame iba žltú časť, biela je horká. Všetky suroviny zmiešame a vo vodnom kúpeli za stálého miešania varíme, kým krém nezhustne do pudingovej konzistencie. |
7
Hotovo
|
DokončenieNa polovicu makróniek pomocou cukrárenskeho vrecka nanesieme vychladnutý krém, priklopíme druhou makrónkou a spojíme. |