Mandľové sušienky Cantuccini

0 0
Mandľové sušienky Cantuccini

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 250 g
Mandle nelúpané 150 g
Vajcia 2 ks
Práškový cukor 130 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Citrónová kôra 1 lyžička
Pomarančová kôra 1 lyžička
Vanilkový extrakt 1 lyžička
Mletý aníz 1 lyžička
Soľ štipka

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tip, rada: Sušienky nám vydržia v uzatvorenej nádobe aj 2 týždne.

  • 60
  • 25 min / 180 °C, 15 min / 140 °C
  • Porcie: 30
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

Popis

Zdieľať

Chrumkavé talianske mandľové sušienky vhodné ku káve alebo k dezertnému vínu.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista. Pridáme kôru z citrusov, aníz, vanilkový extrakt a štipku soli a premiešame.

2
Hotovo

Múku preosejeme s práškom do pečiva a pridáme k vyšľahaným vajciam a vypracujeme vláčne, nelepivé cesto. Nakoniec doň zapracujeme mandle.

3
Hotovo
25 min / 180 °C

Cesto rozdelíme na polovicu a vytvarujeme tenšie valčeky o dĺžke plechu. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vodou a dáme piecť na 25 minút.

4
Hotovo

Vyberieme z rúry , teplotu znížime na 140 °C. Valčeky ostrým nožom šikmo pokrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm.

5
Hotovo

Rozložíme reznou hranou na dolu na plech a dáme dosušiť do rúry asi na 15 minút.

naspäť
Dunajské vlny
dalej
Citrónová torta s bazou
naspäť
Dunajské vlny
dalej
Citrónová torta s bazou
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here