Ingrediencie
-
Cesto
-
250 g Hladká múka
-
150 g Mandlenelúpané
-
2 ks Vajcia
-
130 g Práškový cukor
-
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
-
1 lyžička Citrónová kôra
-
1 lyžička Pomarančová kôra
-
1 lyžička Vanilkový extrakt
-
1 lyžička Mletý aníz
-
štipka Soľ
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoVajcia s cukrom vyšľaháme dopenista. Pridáme kôru z citrusov, aníz, vanilkový extrakt a štipku soli a premiešame. |
2
Hotovo
|
Múku preosejeme s práškom do pečiva a pridáme k vyšľahaným vajciam a vypracujeme vláčne, nelepivé cesto. Nakoniec doň zapracujeme mandle. |
3
Hotovo
25 min / 180 °C
|
Cesto rozdelíme na polovicu a vytvarujeme tenšie valčeky o dĺžke plechu. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vodou a dáme piecť na 25 minút. |
4
Hotovo
|
Vyberieme z rúry , teplotu znížime na 140 °C. Valčeky ostrým nožom šikmo pokrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm. |
5
Hotovo
|
Rozložíme reznou hranou na dolu na plech a dáme dosušiť do rúry asi na 15 minút. |