Medovníčky

0 0
Medovníčky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 3
Maslo 50 g
Kryštálový cukor 250 g
Med 250 g
Sóda bikarbóna 2 lyžičky
Rum 2 lyžice
Hladká múka 650 g
Mletá škorica 2 lyžičky
mletých klinčekov 1 lyžička
Poleva
Bielok 1
Citrónová šťava
Olej 2 – 3 kvapky
Práškový cukor 150 – 180 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 35 + zdobenie
  • 5 min / 200°C
  • Porcie: 60
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Tradičné chutné koláčiky z medového cesta ozdobené bielkovou polevou, bez ktorých sa nezaobídu Vianoce.

Kroky

1
Hotovo
10

Vajcia s cukrom vymiešame. Do vymiešaného pridáme med, rozpustené maslo, voňavé korenie a premiešame.

2
Hotovo

V rume rozpustíme sódu bikarbónu a primiešame do masy. Postupne pridáme múku a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré dáme na 24 hodín na chladné miesto.

3
Hotovo

Potom cesto premiesime, na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme malé medovníčky. Kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre.

4
Hotovo

Po upečení medovníčky hneď natrieme celým rozšľahaným vajíčkom. Na každý medovníček môžeme dať kúsok orecha, olúpanú mandľu, alebo ho môžeme ozdobiť bielkovou polevou.

5
Hotovo

Poleva

Cukor dva-tri razy preosejeme a dobre vymiešame s bielkom. Ak je poleva riedka, pridáme kukuričný škrob, ak je naopak hustá, zriedime ju niekoľkými kvapkami citróna.

naspäť
Marlenka
dalej
Medvedie labky
naspäť
Marlenka
dalej
Medvedie labky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here