Ingrediencie
-
Rezeň
-
600 g Mleté bravčové mäso
-
150 g Tvrdý syreidam alebo gouda
-
1 ks Vajcia
-
Petržlenová vňaťhrsť
-
2 lyžice Smotana na šľahaniealebo mlieka
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Na obalenie
-
2 ks Vajce
-
Hladká múka
-
Strúhanka
Popis
Mleté mäso so syrom obalené v trojobale. Klasika na panvicu alebo do rúry. Vhodná príloha zelerovo-zemiaková kaša.
Kroky
1
Hotovo
|
Mleté mäso dáme do misy a pridáme k nemu najemno postrúhaný syr, vajce, polovicu nasekanej petržlenovej vňate a smotanu. Zmes osolíme, okoreníme a odložíme na 1 hodinu do chladničky. |
2
Hotovo
|
Vychladnutú zmes rozdelíme na štyri časti a vytvarujeme z nich fašírky, ktoré obalíme v trojobale. Najskôr v hladkej múke, potom v rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v strúhanke, do ktorej sme primiešali zvyšok petržlenovej vňate. |
3
Hotovo
|
Vypražíme ich oleji a odkladáme na papierové utierky. |
4
Hotovo
|
Tip, radaRezne tiež môžem upiecť v rúre na vymastenom plechu. |