Ingrediencie
-
600 g Morčacie prsia
-
Olej
-
2 ks Cibuľa
-
2 lyžičky Mletá červená paprika
-
1 lyžica Hladká múka
-
200 ml Hydinový vývar
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
200 ml Smotana na šľahanie
Popis
Kúsky morčacieho mäsa podusené s cibuľkou a paprikou. Ako prílohu môžeme podávať knedľu, cestoviny, ale hodí sa aj ryža.
Kroky
1
Hotovo
|
Umyté a osušené mäso nakrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme olej a opražíme na ňom za stáleho miešania pokrájanú cibuľu. Pridáme mletú červenú papriku. |
2
Hotovo
|
K opečenej cibuli pridáme mäso, poprášime múkou a restujeme ho, kým sa nezatiahne. Osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom. Na miernom ohni dusíme do mäkka. |
3
Hotovo
|
Na záver zjemníme smotanou a podľa potreby zriedime vývarom alebo omáčku zredukujeme. |