Ingrediencie
-
Cesto
-
6 ks Vajcia
-
6 lyžíc Práškový cukor
-
6 lyžíc Horúca voda
-
6 lyžíc Olej
-
6 lyžíc Polohrubá múka
-
4 lyžice Kakao
-
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
-
Krém
-
500 g Tvarohmäkký, plnotučný
-
250 g Maslo
-
100 ml Smotana na šľahanie
-
150 g Práškový cukor
-
Ganache
-
200 g Čokoládamin 60%
-
200 g Smotana na šľahanie
Popis
Rezy inšpirované legendárnym nanukom s postavičkou macka, ktorý sa vyrába viac ako 50 rokov.
Kroky
1
Hotovo
25 min / 180 °C
|
CestoŽĺtky vymiešame s cukrom, vodou a olejom dopenista. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Zľahka vmiešame sneh z bielkov. Upečieme vo vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie. |
2
Hotovo
|
KrémMaslo vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme tvaroh a smotanu a vymiešame na hladký krém. |
3
Hotovo
|
Poleva ganacheSmotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na malé kúsky. Necháme zmäknúť a vymiešame na hladký krém. |
4
Hotovo
|
Vychladnutý koprus potrieme tvarohovým krémom a na vrch nalejeme ganache. |
5
Hotovo
|
Tip, radaDezert môžeme poliať klasickou čokoládovou polevou a nakrájať na rezy, alebo povykrajovať kolieska, dať do foriem na semifreda a poliať ganache. |