Tvarohové Míša rezy

0 0
Tvarohové Míša rezy

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 6 ks
Práškový cukor 6 lyžíc
Horúca voda 6 lyžíc
Olej 6 lyžíc
Polohrubá múka 6 lyžíc
Kakao 4 lyžice
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Krém
Tvaroh mäkký, plnotučný 500 g
Maslo 250 g
Smotana na šľahanie 100 ml
Práškový cukor 150 g
Ganache
Čokoláda min 60% 200 g
Smotana na šľahanie 200 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45
  • 25 min / 180 °C
  • Porcie: 20
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

  • Ganache

Popis

Zdieľať

Rezy inšpirované legendárnym nanukom s postavičkou macka, ktorý sa vyrába viac ako 50 rokov.

Kroky

1
Hotovo
25 min / 180 °C

Cesto

Žĺtky vymiešame s cukrom, vodou a olejom dopenista. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Zľahka vmiešame sneh z bielkov. Upečieme vo vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie.

2
Hotovo

Krém

Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme tvaroh a smotanu a vymiešame na hladký krém.

3
Hotovo

Poleva ganache

Smotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na malé kúsky. Necháme zmäknúť a vymiešame na hladký krém.

4
Hotovo

Vychladnutý koprus potrieme tvarohovým krémom a na vrch nalejeme ganache.

5
Hotovo

Tip, rada

Dezert môžeme poliať klasickou čokoládovou polevou a nakrájať na rezy, alebo povykrajovať kolieska, dať do foriem na semifreda a poliať ganache.

naspäť
Morčací guláš
dalej
Anglická roštenka – rozbíf
naspäť
Morčací guláš
dalej
Anglická roštenka – rozbíf