Ingrediencie
-
Cesto
-
10 ks Vajcia
-
270 g Kryštálový cukor
-
1 lyžica Vanilkový extrakt
-
370 g Polohrubá múka
-
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
-
2 balíčky Vanilínový cukor
-
Plnka
-
400 g Nugát
-
400 g Maslo
-
80 g Mandľový puding
-
3 lyžice Mandľový likér
-
600 ml Mlieko
-
Dokončenie
-
1 kg Modelovacia hmota
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoŽĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Do vymiešaného pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva, esenciu a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. |
2
Hotovo
50 min/170 °C
|
Cesto rozdelíme do dvoch foriem: jedna má priemer 26 cm a druhá 18 cm. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
PlnkaMaslo, nugát a likér spolu vymiešame. V mlieku rozmiešame pudingové prášky a uvaríme hustý krém. Do vychladnutého pridáme maslovo-nugátovú hmotu. |
4
Hotovo
|
Obidva vychladnuté korpusy rozkrojíme na 2 diely. Pokvapkáme, potrieme džemom a plnkou. Plnkou potrieme aj boky. Odložíme na chladné miesto. |
5
Hotovo
|
Po stuhnutí potiahneme oba korpusy modelovacou hmotou, položíme na seba a ozdobíme. |