Nugátová torta

0 0
Nugátová torta

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 10 ks
Kryštálový cukor 270 g
Vanilkový extrakt 1 lyžica
Polohrubá múka 370 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Vanilínový cukor 2 balíčky
Plnka
Nugát 400 g
Maslo 400 g
Mandľový puding 80 g
Mandľový likér 3 lyžice
Mlieko 600 ml
Dokončenie
Modelovacia hmota 1 kg

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 90
  • 50 min/170 °C
  • Porcie: 20
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Dvojposchodová torta naplnená nugátovou plnkou poteší každého malého oslávenca.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Do vymiešaného pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva, esenciu a tuhý sneh ušľahaný z bielkov.

2
Hotovo
50 min/170 °C

Cesto rozdelíme do dvoch foriem: jedna má priemer 26 cm a druhá 18 cm. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Plnka

Maslo, nugát a likér spolu vymiešame. V mlieku rozmiešame pudingové prášky a uvaríme hustý krém. Do vychladnutého pridáme maslovo-nugátovú hmotu.

4
Hotovo

Obidva vychladnuté korpusy rozkrojíme na 2 diely. Pokvapkáme, potrieme džemom a plnkou. Plnkou potrieme aj boky. Odložíme na chladné miesto.

5
Hotovo

Po stuhnutí potiahneme oba korpusy modelovacou hmotou, položíme na seba a ozdobíme.

naspäť
Bravčová pečeň na cibuľke
dalej
Rascová polievka
naspäť
Bravčová pečeň na cibuľke
dalej
Rascová polievka
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here