Ingrediencie
-
Cesto
-
6 Vajcia
-
100 g Práškový cukor
-
100 g Kryštálový cukor
-
80g Polohrubá múka
-
20 g Kukuričný škrob
-
40 g Kakao
-
Plnka
-
100 g Nugát
-
250 g Maslo
-
100 g Práškový cukor
-
40 g Pudingový prášok
-
300 ml Mlieko
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Žĺtky a práškový cukor vymiešame dopenista. Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme kryštálový cukor a ešte došľaháme. Potom sneh opatrne vmiešame do zmesi. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom. |
2
Hotovo
|
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
PlnkaMaslo a nugát spolu vymiešame. V mlieku rozmiešame pudingový prášok a uvaríme hustý krém. Do vychladnutého pridáme maslovo-nugátovú hmotu. |
4
Hotovo
|
Vychladnutý korpus prekrojíme po dĺžke na dva pásy. Spodný pás potrieme plnkou, priložíme druhý pás, ktorý tiež potrieme plnkou. Vrch posypeme čokoládovými hoblinami. |