Ingrediencie
-
Cesto
-
6 ks Vajcia
-
6 lyžíc Kryštálový cukor
-
6 lyžíc Voda
-
6 lyžíc Polohrubá múka
-
3 lyžice Lieskovcové orieškypomleté
-
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
-
Krém
-
250 g Mascarpone
-
250 ml Smotana na šľahanie
-
Griláž
-
100 g Lieskovcové orieškypomleté
-
100 g Kryštálový cukor
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Žĺtky, cukor a studenú vodu vymiešame dopenista. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechy. |
2
Hotovo
|
Nakoniec pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
GrilážKryštálový cukor upálime na karamel a pridáme orechy. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Vychladnuté pomelieme na mlynčeku alebo rozmixujeme. |
4
Hotovo
|
KrémMascarpone vyšľaháme so smotanou a pridáme pomletú griláž. Časť griláže odložíme na posypanie. |
5
Hotovo
|
DokončenieVychladnutý korpus prekrojíme po dĺžke na dva pásy. Spodný pás potrieme plnkou, priložíme druhý pás, ktorý tiež potrieme plnkou. Vrch posypeme zvyšnou grilážou. |