Ingrediencie
-
Cesto
-
600 g Polohrubá múka
-
100 ml Mliekovlažné
-
30 g Práškový cukor
-
250 g Maslo
-
5 ks Žĺtok
-
10 g Droždie
-
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
-
štipka Soľ
-
Plnka
-
5 ks Bielok
-
400 g Posekané orechy
-
150 g Kryštálový cukor
-
½ lyžičky Mletá škorica
Popis
Nadýchané slimáčiky z kysnutého cesta naplnené orechami. Môžeme ich naplniť aj kakaom a škoricou.
Kroky
1
Hotovo
|
Z trochy múky, mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý po vykysnutí zmiesime s múkou, žĺtkami, roztopeným tukom, zvyšným cukrom, mliekom a soľou. |
2
Hotovo
|
Cesto dobre vypracujeme a dáme podkysnúť na teplé miesto. |
3
Hotovo
|
PlnkaZ bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a pridáme posekané orechy a škoricu. |
4
Hotovo
|
Potom ho preložíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm, potrieme plnkou a zvinieme. |
5
Hotovo
|
Závin pokrájame na kúsky hrubé 1 cm, poukladáme reznou hranou na vymastený plech. Potrieme ich maslom, necháme chvíľu podkysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre. |
6
Hotovo
|
Hotové obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým. |