Ingrediencie
-
1 ks Mrkva
-
2 lyžice Maslo
-
1 ks Cibuľa
-
konzerva Drvené paradajky
-
1 malá konzerva Paradajkový pretlak
-
1 lyžica Trstinový cukor
-
1 ks Bobkový list
-
3 guličky Nové korenie
-
kúsok Celá škorica
-
200 ml Voda
-
1 kocka Hovädzí bujón
-
1 lyžica Hladká múka
-
Soľ
Popis
Veľmi rýchly a ľahký recept na obľúbenú polievku. Môžeme ju pripraviť aj z čerstvých paradajok.
Kroky
1
Hotovo
5
|
V hrnci rozohrejeme maslo a opražíme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu a postrúhanú mrkvu. |
2
Hotovo
5
|
Zeleninu zhrnieme ku strane hrnca a prisypeme cukor. Opatrne cukor miešame, až kým skaramelizuje. |
3
Hotovo
1
|
Pridáme bobkový list, škoricu, korenie a múku. Krátko spolu orestujeme. |
4
Hotovo
10
|
Zalejeme vodou, pridáme bujón, drvené paradajky, pretlak a spolu ešte povaríme. |
5
Hotovo
|
Podávame s nastrúhaným syrom, cestovinou alebo uvarenou ryžou. |
6
Hotovo
|